Våra medier

Biblioteket öppnar en hel värld av upplevelser!

På biblioteken finns ett brett litteratur- och medieutbud. Här finns både klassiker, aktuella romaner och allt från lokalhistorisk fakta till populärvetenskap. Det finns böcker på lätt svenska och på andra språk. Du kan också lämna inköpsförslag eller fråga om fjärrlån. Vi som arbetar på biblioteket hjälper dig gärna att hitta vad just du letar efter, oavsett om du vill läsa, se eller lyssna. 

Bokcirkel

Här finns lästips till din bokcirkel. Böckerna finns i flera exemplar så att bokcirkelvänner kan låna och läsa samma bok samtidigt. Varje termin fyller vi på med några titlar som passar bra att samtala om.
Tips till bokcirkel

Fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands.
Mer om Fjärrlån

Författarlexikonet Alex

Alex Författarlexikon är ett lexikon över skönlitterära författare från hela världen. Alex går att använda vid bibliotekets datorer.
Mer om Författarlexikonet Alex

Inköpsförslag

Här kan du lämna inköpsförslag på nya böcker, filmer eller annat som du inte har hittat i bibliotekets utbud.
Lämna inköpsförslag

Klimat och hållbarhet

Om klimatet, miljön och hållbar utveckling.
Klimat och hållbarhet

Körkortsteori

På biblioteket kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko. Anslut till Vallentuna Free WiFi när du är i biblioteket för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Körtkortsteorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.
Läs mer om Trafiko

Läsa på olika sätt

Det finns många sätt att läsa på och böcker finns i många olika format. På biblioteket hjälper vi dig att hitta böcker som funkar för dig.
Läsa på olika sätt

Många språk

Det talas många språk i Sverige och det finns böcker på många olika språk. På biblioteket finns barnböcker och vuxenböcker på andra språk än svenska.
Mer om Många språk

Ny i Sverige

Är du ny i Sverige? Då kan biblioteken hjälpa dig på flera sätt. Till biblioteken är alla välkomna!
Mer om Ny i Sverige

Släktforskning

På biblioteket finns databaser och litteratur för släktforskare. För bibliotekets besökare är det kostnadsfritt att använda databaserna men det kan vara bra att förboka tid vid dator.
Mer om Släktforskning

Söktips

För att du lättare ska hitta det du söker kan du använda dig av våra söktips.
Mer om söktips

Tidningar och tidskrifter

På biblioteken finns dagstidningar från många delar av landet och ett stort antal tidskrifter.
Mer om tidningar och tidskrifter

Vallentuniana

Lokalhistoria i ord och bild, i hyllorna och digitalt. I bibliotekets magasin finns ett arkiv med många skrifter och böcker om Vallentunas historia och om personer som bott och verkat i kommunen.
Mer om Vallentuniana

Sök

Språk